MUDr. Zuzana Zůbková

Zůbková

Témata, kterým se věnuji:

psychiatrie v praxi

Moje kurzy

Úskalí práce s klientem s duševním onemocněním

Termíny: 18. 9. 2024

Získejte informace o běžných psychiatrických diagnózách. Dozvíte se, co je charakteristické pro klienta trpícího danou diagnózou. Společně se podíváme na limity spolupráce a jak s nimi zacházet. Probereme i možné známky relapsu onemocnění a možnosti včasné intervence. Vše se dozvíte na příkladech z klinické praxe. V případě zájmu bude i možnost sdílení náročných klientů z praxe účastníků.

Lektorka: MUDr. Zuzana Zůbková
Jak dlouhý je kurz: 8 hodin

Úvod do poruch osobnosti

Termíny: 2. 10. 2024

Získejte základní vhled do poruch osobnosti. Seznámíte se s tím, jak je definován pojem porucha osobnosti a s etiologickými faktory, které se podílí na jeho vzniku. Pochopíte, jaké jsou charakteristické rysy a projevy jedince s poruchou osobnosti - jak probíhá diagnostika i možnost léčby. Pozornost bude věnována jednotlivým typům poruch osobnosti, dělení a charakteristickým projevům. Kurz se zaměří i na možná úskalí při komunikaci a spolupráci s těmito klienty. Obsah je doplněn i o kazuistické příklady z praxe lektorky.

Lektor: MUDr. Zuzana Zůbková
Jak dlouhý je kurz: 8 hodin

Jak pracovat s traumatizovaným jedincem v soc. sl.

Termíny: 13. 11. 2024

Setkáváte se v sociálních službách s klienty, kteří jsou zasaženi traumatickou událostí? Může to být těžký úraz, ztráta blízké osoby, nehoda nebo nenadálá přírodní katastrofa. Náš kurz vám poskytne vhled do základní problematiky traumat. Dozvíte se, co znamená trauma, jak vzniká, jak může pomoci laik - nepsychiatr, nebo jak s traumatizovaným jedincem jednat a komunikovat. Pozornost bude věnována i zpracování traumatické zkušenosti nebo informacím, kde hledat pro klienty odbornou pomoc. Teorie bude představena na konkrétních příkladech z praxe.

Lektor: MUDr. Zuzana Zůbková
Jak dlouhý je kurz: 8 hodin